maandag 27 september 2010

Kredietverlening aan het bedrijfsleven positiever?

Kredietverlening aan het bedrijfsleven positiever?

De uitstaande hoeveelheid krediet bij het bedrijfsleven ligt met euro 4686 mrd nog 1,1% onder het niveau van augustus 2009. Maar op maandbasis was er wel sprake van groei, namelijk met euro 17 mrd (+0,5%), wat volgens analisten een signaal kan zijn dat de kredietcyclus nu ook voor bedrijven ten positieve is gekeerd. Huishoudens lieten de kredietcrisis al in de lente van vorig jaar achter zich.

Volgens de ECB loopt de kredietverlening aan bedrijven altijd drie kwartalen tot een jaar achter op de ontwikkeling van het bbp. Als een onderneming weer kansen ziet om te investeren, dan zal dat allereerst intern worden gefinancierd vanuit de winst of de cashflow. Pas later in de herstelfase kloppen ze aan bij de banken.

Opvallend is overigens het beeld in Nederland. Sinds de kredietcrisis uitbrak, is de kredietverlening van banken aan bedrijven op jaarbasis nooit negatief geweest. Op maandbasis is dat maar een enkele keer het geval geweest. Volgens cijfers van de Nederlandsche Bank is de omvang van de bedrijfsleningen in juli met een half miljard euro gegroeid tot een niveau van euro 317 mrd.

BRON:FD

2 opmerkingen:

  1. Get the financing you need to help your business grow,Home finance, Business finance,Personal finance, Company finance, Student finance,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    ==============================================================================================================================
    Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HALLO!!! Staat u voor vroegtijdige financiële uitdagingen door de huidige situatie over de hele wereld?

    Heeft u dringend wat geld nodig om uw eigen bedrijf of project te starten of om een ​​huis of auto te kopen? en vind je het zo moeilijk om financiële steun te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Maak je geen zorgen meer, er is een betere manier om geld te verdienen zonder stress.

    Weet u dat er een kaart is die een "blanco pinautomaat" wordt genoemd? Weet u dat u met deze kaart in uw bezit geld kunt opnemen bij elke bankautomaat wereldwijd?

    Kijk hoe deze kaart werkt;
    De kaart is een crooned-kaart die een blanco ATM-kaart wordt genoemd. De kaart is geprogrammeerd met een malware-virus om elke bankautomaat te hacken.Zodra de kaart in een geldautomaat is geplaatst, begint de geldautomaat slecht te werken en kunt u geld opnemen van de geldautomaat. Is dit niet geweldig?

    Voor meer informatie over de kaart en hoe de kaart werkt, kunt u contact met ons opnemen via onderstaand e-mailadres: (immaculateblankatmcard@gmail.com) of schrijf me rechtstreeks op WhatsApp: +17727746806

    In het leven draait alles om het nemen van risico's, succes komt niet door stil te zitten, succes komt wanneer je die moedige stap zet, ik zal iedereen die dit bericht leest adviseren om van deze gelegenheid gebruik te maken en rijk te worden.

    Opmerking: we zijn eenvoudig, betrouwbaar en betrouwbaar. We zorgen voor de mensheid, we zijn een wereld beu waarin de rijken rijker worden en de armen arm. Gebruik deze kans nu om rijk te worden en rijk te blijven. Deze kaart is zeer betaalbaar.
    Tevreden ons via:
    E-mail: immaculateblankatmcard@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen