dinsdag 7 december 2010

Bedrijfsopvolging aantrekkelijk door Successiewet

Bedrijfsopvolging aantrekkelijk door Successiewet 'Fiscaal interessant om bedrijf door te schuiven'

De nieuwe Successiewet maakt bedrijfsopvolging interessanter en is het fiscaal interessant om bedrijf door te schuiven. Het is fiscaal gezien nu aantrekkelijker om een bedrijf door te schuiven naar de volgende generatie.

Ondernemingsvermogen
De vrijstelling is omhooggetrokken naar een miljoen euro en voor de waarde daarboven geldt een vrijstelling van 83 procent. Maar tegelijkertijd pakt de wet ook minder gunstig uit. Er wordt veel specifieker gekeken naar wat ondernemings- of beleggingsvermogen is.

Want die vrijstelling geldt alleen voor ondernemingsvermogen. 'Heeft iemand een onderneming met beleggingsvermogen, dan kunnen de faciliteiten niet van toepassing zijn. De inkomsten- en erfbelasting kan daardoor oplopen tot 40 procent.

Bedrijfsstructuur
Omdat de nieuwe Successiewet grote financiƫle gevolgen heeft voor estate planning, doen ondernemers er verstandig aan om te laten controleren wat er precies door hen geregeld is. Een check van de huwelijkse voorwaarden en het testament mag daarin niet ontbreken.

Voor een ondernemer is het ook slim om te laten uitzoeken of de bestaande structuren nog wel goed uitpakken bij de nieuwe regels. Dat luistert heel nauw. Vooral de structuren waarbij cumulatief preferente aandelen een rol spelen, moeten onder de loep worden genomen.

1 opmerking:

  1. Get the financing you need to help your business grow,Home finance, Business finance,Personal finance, Company finance, Student finance,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    ==============================================================================================================================
    Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen