dinsdag 14 juni 2011

EIB ondersteunt kleine bedrijven met lening

Met een lening van 400 miljoen euro door de Europese Investeringsbank aan ABN Amro, Friesland Bank en Rabobank moet het Nederlandse MKB een steuntje in de rug krijgen.

'De toegang tot financiering moet ook in de economisch moeilijke tijden behouden blijven' De Europese Investeringsbank (EIB) stelt twee leningen van elk 150 miljoen beschikbaar aan ABN Amro en Rabobank. Vorige week tekende Friesland Bank al een overeenkomst voor 100 miljoen euro.

Investeringen

Door de miljoenensteun van het EIB moet het voor kleinere bedrijven eenvoudiger worden om geld voor investeringen te krijgen. Nederlandse bedrijven kunnen profiteren door middel van een lagere rente of een upfront cash-betaling.


'Het is een onderdeel van onze bredere betrokkenheid bij het MKB in heel Europa, om te garanderen dat de toegang tot financiering ook in de economisch moeilijke tijden behouden blijft', zegt vice-president Simon Brooks van de EIB.


Leningen

Een bedrijf kan maximaal 12,5 miljoen euro per project krijgen. De afgelopen vijf jaar heeft de EIB voor meer dan zes miljard euro aan projecten in ons land ter beschikking gesteld. Hierbij ging het om leningen voor vervoer, energie, water, gezondheidszorg, onderwijs en steun voor het MKB.


Voor vragen kunt u mij bellen op 06 – 5799 8781

Ik ben werkzaam vanuit onze vestiging in Gorinchem waarbij ons werkgebied de plaatsen Dordrecht-Gorinchem-Vianen-Raamsdonkveer-Leerdam omvat. Tevens ben ik een geregistreerde RAB® adviseur (www.rabregister.nl).

Ik ben afgestudeerd als Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) en daarmee gecertificeerd adviseur in bedrijfsoverdracht. Met ruim 12 jaar praktijkervaring in bedrijfsovernames, bedrijfsfinancieringen en Corporate Finance, gecombineerd met mijn academische en bedrijfskundige achtergrond ben ik optimaal inzetbaar bij:

* bedrijfsfinancieringen incl. herstructuring en recovery
* bedrijfsoverdracht, overname en aankoop en verkoop bedrijf
* bedrijfswaarderingen
* strategische businessplannen
* business coach / klankbord voor de ondernemer

Ik ben lid van divers instanties, te weten: Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars (BOBB), Industriele Kring Gorinchem (IKG), VNO NCW West, Werkgevers Drechtsteden, Unitas Business Club, Meerbusiness en De Ronde Tafel Gorinchem.

Ik ben zelf ondernemer en met onze succesvolle aanpak scoren wij ondanks de crisis nog altijd 100% op de uitgewerkte financieringsaanvragen en bedrijfsoverdrachten!

Neem vrijblijvend contact op en bel 06 57 99 87 81.

SpecialtiesOndernemingsplannen, business cases, bedrijfswaardering ondernemingsstrategie, financieringsplannen, financieringsbehoefte, investeringsvraagstukken, bedrijfsfinanciering, bedrijfskrediet, recovery, revisies, liquiditeitstekorten, startplannen, bedrijfsovernames, acquisities, fusies, MBO's, MBI's, familiebedrijven, bedrijfsopvolging, doorstart, groei, expansie, MKB, interim management, management support, crisismanagement, reorganisaties, bedrijfskrimp. DGA's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten