donderdag 18 november 2010

MKB: weinig steun van overheden

Van de Nederlandse mkb-bedrijven heeft 78% de indruk dat de overheid weinig oog heeft voor hun belangen. Een meerderheid vindt dat banken gedwongen moeten worden om meer uit te lenen aan startende ondernemingen.

Dit zegt Regus, een bedrijf dat kantoorruimtes en werkplekken aanbiedt, op basis van een wereldwijde enquĂȘte onder mkb'ers. In Nederland deden 186 ondernemers mee aan het onderzoek, wereldwijd ging het om meer dan vijfduizend ondernemers.

De ondernemers werd onder meer gevraagd hoe gemakkelijk ze het vinden om hun werk te doen in hun land. Nederland scoort hierbij bovengemiddeld met 108 punten op een wereldwijd gemiddelde van 100 punten.

'Belangen genegeerd'

Van de ondervraagde Nederlandse ondernemers vindt 78% aan dat hun belangen worden genegeerd door overheden. Wereldwijd geeft driekwart van de ondervraagden dit aan.

Banken zouden gedwongen moeten worden om meer geld uit te lenen aan start-ups en kleine ondernemingen, zegt 71% van de Nederlandse ondervraagden. Gemiddeld vond 71% van alle ondervraagden dit.

Venture capital
Animo voor een venture capital fonds van de overheid is er wereldwijd bij 86% van de ondervraagden en bij 80% van de ondernemers in Nederland.

Ergernis over het te laat betalen van facturen doet de animo voor het instellen van boetes hiervoor, sterk toenemen. Van de Nederlandse ondernemers die meededen aan het onderzoek was 80% hier voorstander van, in de rest van de wereld lag dit op 72%.

Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad

1 opmerking:

  1. Get the financing you need to help your business grow,Home finance, Business finance,Personal finance, Company finance, Student finance,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    ==============================================================================================================================
    Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen