donderdag 19 mei 2011

Toenemende groei van management buy ins

Steeds meer managers keren het bedrijf waar ze jarenlang gewerkt hebben de rug toe om zich in te kopen in een klein bedrijf en daar eigen baas te worden.

Het groeiende aantal MBI's sluit mooi aan bij een andere ontwikkeling, namelijk dat steeds meer ondernemers hun bedrijf te koop zetten.
Weekblad Intermediair constateert dat de management buy in (MBI) voor meer en meer managers de oplossing is naar zelfstandig ondernemerschap.

Bedrijf te koop
Veel managers zijn de voorspelbaarheid, bureaucratie, politieke omgeving en het gebrek aan ondernemerschap binnen het bedrijf waar ze werken beu. Echter, voor zichzelf beginnen vinden ze te riskant. Wel hebben ze voldoende geld om zich in te kopen in een bedrijf en daar dan (mede-)eigenaar in loondienst te worden.

Het groeiende aantal MBI's sluit mooi aan bij een andere ontwikkeling, namelijk dat steeds meer ondernemers hun bedrijf te koop zetten. Jaarlijks zetten zo'n 15.000 ondernemers hun bedrijf te koop, naarmate steeds meer babyboomers met pensioen gaan, zal dat aantal sterk stijgen.

Bedrijfsopvolging
Nederland telt meer dan 200.000 directeur-grootaandeelhouders (DGA's), een kwart daarvan is 55 jaar en ouder. Volgens analisten betekent de toename van het aantal MBI's een versterking van het MKB.
Opmerkelijk is dat ondernemers steeds vaker een bedrijfsopvolger zoeken die eigen geld meebrengt. Niet alleen kan de verkoper op die manier meteen cashen, hij is ook verzekerd van een zekere mate van commitment bij de continuïteit van zijn bedrijf

Voor vragen kunt u mij bellen op 06 – 5799 8781 of mailen op martijn.boer@havendijk.nl

Ik ben afgestudeerd als Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) en daarmee gecertificeerd adviseur in bedrijfsoverdracht. Met ruim 12 jaar praktijkervaring in bedrijfsovernames, bedrijfsfinancieringen en Corporate Finance, gecombineerd met mijn academische en bedrijfskundige achtergrond ben ik optimaal inzetbaar bij:

* bedrijfsfinancieringen incl. herstructuring en recovery
* bedrijfsoverdracht, overname en aankoop en verkoop bedrijf
* bedrijfswaarderingen
* strategische businessplannen
* business coach / klankbord voor de ondernemer

Ik ben lid van divers instanties, te weten: Brancheorganisatie Bedrijfsoverdracht Bemiddelaars (BOBB), Industriele Kring Gorinchem (IKG), VNO NCW West, Werkgevers Drechtsteden, Unitas Business Club, Meerbusiness en De Ronde Tafel Gorinchem.

Ik ben zelf ondernemer en met onze succesvolle aanpak scoren wij ondanks de crisis nog altijd 100% op de uitgewerkte financieringsaanvragen en bedrijfsoverdrachten!

Neem vrijblijvend contact op en bel 06 57 99 87 81.

SpecialtiesOndernemingsplannen, business cases, bedrijfswaardering ondernemingsstrategie, financieringsplannen, financieringsbehoefte, investeringsvraagstukken, bedrijfsfinanciering, bedrijfskrediet, recovery, revisies, liquiditeitstekorten, startplannen, bedrijfsovernames, acquisities, fusies, MBO's, MBI's, familiebedrijven, bedrijfsopvolging, doorstart, groei, expansie, MKB, interim management, management support, crisismanagement, reorganisaties, bedrijfskrimp. DGA's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten