woensdag 11 mei 2011

Financiering combineren met subsidies

Financiering combineren met subsidies

In sommige gevallen is het mogelijk om subsidies te combineren met financieringen of overige regelingen. Door te combineren wordt investeren in bijvoorbeeld innoveren, internationaal investeren of energie besparen nog aantrekkelijker. De bijdrage van de overheid komt in de meeste gevallen uit op maximaal 50% van projectkosten.

Subsidies zijn te combineren afhankelijk van het projectstadium of kostensoort. Zo is een innovatiesubsidie voor experimenteel onderzoek dat leidt tot een nieuw product op te volgen met een investeringssubsidie voor het opzetten van een productiefaciliteit. Een project dat voornamelijk bestaat uit loonkosten kan gebruik maken van een fiscale korting en daarbij een financiƫle bijdrage of financiering.

Soms zijn subsidies van verschillende bronnen te combineren. Europese, nationale, regionale en lokale overheden hebben eigen doelstellingen, met eigen stimuleringsregelingen. Helaas is het combineren van deze subsidies niet eindeloos. Een beperking is bijvoorbeeld vastgelegd in de wetgeving betreffende staatsteun die is gelimiteerd tot €200.000 in drie jaar per onderneming (groep).

Al met al zijn er ongeveer 1300 subsidieregelingen en vele combinaties mogelijk. Sommige regelingen sluiten elkaar uit of er zijn beperkingen aan de bijdrage. Een ervaren adviseur kan helpen de best mogelijke combinatie of alternatieven te vinden.

. Ik ben cum laude afgestudeerd als Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) en daarmee gecertificeerd adviseur in bedrijfsoverdracht. Door mijn jarenlange ervaring en kennis van bedrijfsovernames en financieringen gecombineerd met mijn bedrijfskundige achtergrond, ben ik inzetbaar als adviseur bij bedrijfsovernames, financieringen, businessplannen en als klankbord voor u als ondernemer. C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten