dinsdag 27 december 2011

Financiering creatieve starters.

Het nieuwe innovatiefonds van het rijk, InnovatiefondsMKB+, stelt € 8 mln beschikbaar voor private fondsen die willen investeren in vernieuwende start-ups in de creatieve sector. Via het fonds moeten starters met innovatieve diensten of producten, ondermeer op het gebied van architectuur, mode, design, gaming en nieuwe media, toegang krijgen tot durfkapitaal. Ze worden tot maximaal 50% gefinancierd.
Bron: Financieel Dagblad.


Wanneer de innovatie succesvol op de markt wordt gebracht moet de ondernemer de lening terugbetalen aan het fonds. Met dit geld worden vervolgens weer nieuwe innovaties gestimuleerd.

Mocht het project tijdens de ontwikkelingsfase om technische of commerciële redenen mislukken, dan wordt de financiering omgezet in subsidie.

Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+ is bestemd voor financiering van innovatieve projecten. Het fonds gaat van start op 1 januari 2012 en bevat voor de periode tot en met 2015 in totaal €500 mln.

Economische Zaken verwacht meer dan de helft van de financieringen terug te zien, waarmee dan andere bedrijven verder kunnen worden geholpen. Het idee is dat de betrokkenheid van het Innovatiefonds MKB+ andere financiers over de streep trekt.

http://www.mkb-bedrijfsovernames.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten